Minna Toivanen (ent. Tourunen)

Minna Toivanen: ”Voit luottaa siihen, että jos jotain lupaan, sen myös teen”

Asiakas- ja työntekijäkokemusarkkitehti Minna Toivanen on First Goalin osaajajoukon tuorein vahvistus. Hän on kerryttänyt näyttävän ansioluettelon eri toimialoilta ja myös asiakaspalvelun eri osa-alueilta ja tuo mukanaan kykyä tarttua ketterin menetelmin niin pienen kuin globaalinkin yrityksen haasteisiin.

Kerro vähän taustastasi?

Minulla on yli 20 vuoden kokemus asiakaspalvelun ylläpito-, kehitys- ja johtotehtävistä. Pääosin olen työskennellyt kansainvälisissä yrityksissä useilla eri toimialoilla, muun muassa it-alalla, pankki- ja vakuutussektorilla sekä teollisuudessa. Viimeksi olin Stora Ensolla johtamassa globaalia Salesforce Service Cloud -käyttöönottoprojektia.

Olen vahvasti työelämän kehittämä: olen tehnyt asiakaspalvelun kentällä aivan kaikkea aina vaihteenhoitajasta lähtien. Olen erikoistunut prosessikehitykseen ja operatiivisen toiminnan kehittämiseen ja niihin suoraan liittyen minulla on vahva projektiosaaminen. Pystyn myös tarjoamaan asiakkaalle Lean-taitoja, sillä olen suorittanut Lean Six Sigma Green Belt -pätevyyden. Vahva asiakaspalvelutaustani näkyy esimerkiksi siinä, että en koskaan epäröi tarttua luuriin ja selvittää asioita. Työhistoriani ansiosta hommat sujuvat paitsi tietysti englanniksi, myös useammalla skandinaavisilla kielillä, kun itse käytän ruotsia.

Olen nauttinut jokaisesta hypystä uuteen projektiin tai uudelle toimialalle – ja ne ovat myös hyvin osoittaneet, että asiakaspalvelun haasteet ovat alasta riippumatta hyvin samankaltaisia. Toivon voivani hyödyntää työssäni First Goalilla paitsi kokemustani globaaleista yrityksistä, myös eri rooleista kertyneitä monipuolisia tietoja ja taitoja.

First Goalilla työskentelet asiakas- ja työntekijäkokemusarkkitehdin nimikkeellä. Minkälainen tyyppi projekteihin on tulossa mukaan?

Olen tekijäihminen, joten varmasti tuon aina mukaan tullessani ainakin tehokkuutta. Projekteissa työskentely on opettanut myös muuttuviin tilanteisiin sopeutumista. Jos muut kuvailevat minua työroolissani, yksi termi on varmasti toimeen tarttuminen. En epäröi sanoa, jos jokin ei ole mahdollista – mutta toisaalta sitten, kun jotain lupaan, sen myös teen.

Arvostan hyvää dokumentaatiota, joten sekin varmasti näkyy, sillä koen hyvien muistiinpanojen olevan avain läpinäkyvään ja järjestäytyneeseen työtapaan. Kannattaa vierailla Linkedin-profiilissani lukemassa suosittelut-osuus, sieltä saa kattavan näkemyksen siitä, minkälainen kollega olen.

Heti näin alkutaipaleella olen huomannut, että First Goalilla annetaan ja saadaan paljon palautetta. Se on itsellenikin tärkeä ammatillisen kehittymisen kulmakivi. LinkedInissä olen jo pitkään koonnut hyviä palvelukokemuksia #kiitäkunsaatjotainhyvää-tunnisteen alle. #kiitäkunsaatjotainhyvää syntyi sen vuoksi, että onnistumiset eivät unohtuisi.

Minkälaista on arkesi projektien ja työpäivien ulkopuolella?

Uskon vahvasti 8+8+8-ajatteluun eli työelämän vastapainoksi tarvitaan muutakin elämää ja tietysti prinsessa tarvitsee myös riittävät kauneusunet.

Oma vapaa-aikani kuluu muun muassa koiran kanssa ulkoillen, ystävien kanssa aikaa viettäen ja kodin sekä kesämokin pihaa hoitaen. Kuntoani hoidan vesijuoksemalla, joogaamalla ja kesämökin pihatöillä. Perheeseeni kuuluu 18-vuotias teatteria harrastava tytär. Tykkään käydä paljon kulttuuritapahtumissa, erityisesti teatterissa ja artistien keikoilla. Aivan ensimmäiseltä koulutukseltani olen kokki, ja se näkyy edelleen vaikkapa siinä, että leipominen on minulle tärkeä tapa purkaa stressiä. Tykkään ilahduttaa läheisiä muutenkin, oikein erityisesti itse tekemälläni ruualla. Joku voisi ahdistua siitä, että kotiin tulee joukko ystäviä ruokailemaan. Minulle pöytä täynnä ystäviä hyvän ruoan ja viinin äärellä on ehkä parasta, mitä tiedän.