Esa Laukkanen

Esa Laukkanen: ”Uuden oppiminen ja ihmiset ympärillä pitävät motivaatiota yllä”

Contact center -arkkitehti Esa Laukkanen nähdään projekteissa esimerkiksi projektipäällikkönä tai asiantuntija- ja tukitehtävissä. Juttusarja esittelee First Goalin asiantuntijoita.  

Kerrotko aluksi hieman työhistoriastasi? 

Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen menin armeijaan ja siellä viihdyin niin hyvin, että ajattelin jäädä armeijaan töihin. Armeijaura jäi lyhyeksi, kun tietotekniikka astui esiin ja houkutteli koulunpenkille.  

Valmistuin 1995 ja ensimmäinen työnantajani oli Nexor System Service. Aloitin korjaamolla korjaamalla tietokoneita, mutta nopeasti siirryin järjestelmäasiantuntijaksi ja asiakkaalle korjailemaan, asentelemaan ja selvittelemään mitä erikoisempia ongelmia. Yrityksen nimi vaihtui ja tehtävät muuttuivat. Olin Enfolla 22-vuotta ja sieltä vaihdoin pankkipuolelle Samlinkkiin. Samlinkissa olin erään pankin contact center -ratkaisun vaihtoprojektissa teknisenä projektipäällikkönä. Samlinkista vaihdoin Tiedolle ja contact center -projekteihin mukaan. Sen jälkeen kuvioon tuli Atea ja siellä olin Business Architect ja vastasin erilaisista integraatioista.  

Aloitin First Goalissa contact center -arkkitehtinä tämän helmikuussa 2022 eli olen aika tuore henkilö yrityksessä. 

Kerrotko lyhyesti nykyisestä työstäsi? 

Contact center -arkkitehtinä voin toimia monella eri osa-alueella asiakkaan asiakaspalvelun kehityshankkeissa ja -projekteissa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi asiakkaan käyttöönottoprojektissa työskentelemistä projektipäällikkönä, asiantuntija- ja tukitehtävissä.  

Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? 

Työskentely erilaisten haasteiden ja ihmisten kanssa koko ajan uutta oppien palkitsee jo itsessään. First Goalissa on rautaista asiantuntijaporukkaa, ja tässä porukassa on mahtava olla osana matkaa.  

Entäs sitten mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? 

Asumme perheeni kanssa Raaseporissa. Vaimo ja viisi lasta, tai eivät he oikeastaan lapsia enää ole. Harrastan maantie- ja maastopyöräilyä ja golfia tulee pelattua kesällä jonkin verran Raaseporin hienoilla kentillä sekä muuallakin. Talvella tulee hiihdettyä jonkin verran myös.  

Lue lisää