AI Finland vertaissparraus – tekoälyinvestointien business case laskenta ja todentaminen
22.1.2025 klo 09:00 - 10:00
FreeTervetuloa AI Finlandin vertaissparraukseen ke 22.1. klo 9-10!
Vertaissparraukset ovat kuukausittaisia, interaktiivisia tapaamisia, joissa syvennytään ajankohtaisiin case-esimerkkeihin alustusten ja pienryhmäkeskusteluiden kautta. Tapahtumien teemat vaihtelevat liiketoiminnan kehittämisestä ja GenAI-innovoinnista operatiivisiin malleihin ja tuotannollistamiseen, tarjoten konkreettista inspiraatiota ja työkaluja osallistujille.
Kuinka perustella tekoälyinvestointien kannattavuus ja mitata niiden onnistumista jälkikäteen?
Tammikuun ensimmäisessä Vertaissparrauksessa kuulet huippukiinnostavat case-esimerkit Berneriltä ja Scanfililta. Lisäksi saat konkreettisia työkaluja ja vinkkejä tekoälyhankkeiden liiketoimintahyötyjen todentamiseen.
Case Scanfil: Tekoäly strategisena tuotantosovelluksena
Scanfil vei tekoälystrategian käytännön sovellukseksi, joka mahdollisti resurssien siirtämisen lisäarvoa tuottavaan työhön, vähensi kustannuksia ja paransi laatua. Miikka Ahola, Manufacturing Technology Director kertoo miten hanke perusteltiin ja onnistuttiin viemään maaliin.
Case Berner: Tekoäly hankinnan tukena
Raaka-aineiden hintojen vaihtelut haastavat kannattavuuden, mutta Bernerillä tekoäly tuo tukea tähän. Joona Honka, Head of AI & Analytics kertoo miten ennustemallit auttavat ennustamaan hintoja ja optimoimaan hankintoja.
Brillian ROI-toolkit: Mikä on tekoälyinvestoinnin takaisinmaksuaika
Tekoälyratkaisun arvon ja kustannusten vertailukelpoinen arvioiminen voi olla vaikeaa, mutta tärkeää jotta investoinnit saadaan kohdennettua tehokkaasti ja saavutetaan merkityksellisiä hyötyjä. Brillianin Co-Founder & CTO Tarmo Pajusen esittelemä Brillian ROI-toolkit on luotu auttamaan tekoälyprojektien arvioimisessa tarjoamalla rungon ja prosessin, jotka auttavat huomioimaan vertailukelpoisesti tekoälyprojekteille erityisiä kustannuksia sekä hyötyjä.
Kenelle? Tapahtumasarja on suunnattu AI Finlandin jäsenille, joilla on kiinnostusta kehittää tekoälyn hyödyntämistä omassa organisaatiossaan ja laajemmin yhteiskunnassa. Suurin osa vertaissparrauksista on toimialariippumattomia, tietyn toimialan kohderyhmä ilmoitetaan erikseen tapahtumakuvauksessa.