Jarmo Airamo

Jarmo Airamo: ”Tässä rautaisessa porukassa on apua aina saatavilla”

Asiakaskokemusarkkitehti Jarmo Airamon työpöydällä on moninaisia projekteja, kuten raportoinnin ja työvuorosuunnittelu kehittämistä. Vapaalla vievät perhe ja Lahden Kortteliliiga. Juttusarja esittelee First Goalin asiantuntijoita.  

Kerrotko aluksi hieman omasta työhistoriastasi? 

Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen opiskelin vuoden kemian tekniikkaa Otaniemessä, mutta karkeasti ilmaisten kemia jäi kyydistä pois ja pelkkä tekniikka jäi jäljelle. Ensimmäinen työnantajani oli Tele Matkapuhelinpalvelut, missä työurani alkoi kesätyönä Lahdessa keväällä 1993. NMT-puhelimet alkoivat väistyä GSM-puhelinten alta ja matkaviestinala kasvoi hurjaa kyytiä – ja vei mennessään. Tele yhtiöityi osakeyhtiöksi vuoden 1994 alussa ja yrityksen nimi vaihtui listautumissuunnitelmien myötä Soneraksi ja sittemmin epäonnisten UMTS-kauppojen jälkihöyryissä TeliaSoneraksi.  

Työtehtäväni vaihtuivat asiakasneuvojasta asiakaspalveluesimieheksi ja contact center -kehitysprojektin myötä projektisuunnittelijasta kehityspäälliköksi. Työssäni TeliaSonerassa toimin esimies- ja asiantuntijatehtävissä muun muassa Service Ownerina, työvuorosuunnittelun ja raportoinnin kehittäjänä ja loppukäyttäjänä ja esimerkiksi linkkinä liiketoiminnan tahtotilan ja teknisen toteutuksen välissä. Vuonna 2016 jäin pois TeliaSonerasta yli 22 vuoden jälkeen ja aloitin First Goalissa asiakaskokemusarkkitehtina. 

Kerrotko lyhyesti nykyisestä työstäsi? 

First Goalissa asiakaskokemusarkkitehtina voin toimia monella eri osa-alueella asiakkaan asiakaspalvelun kehityshankkeissa ja -projekteissa erilaisissa rooleissa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi asiakkaan käyttöönottoprojektissa työskentelemistä asiantuntija- ja tukitehtävissä tai vaikkapa kilpailutusvaiheessa vaatimusmäärittelyiden kasaamista ja kokoamista. Varsin tyypillisiä tehtäviäni ovat olleet toimiminen raportoinnin ja työvuorosuunnittelun erilaisten haasteiden ympärillä. 

Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? 

Työskentely erilaisten haasteiden ja ihmisten kanssa koko ajan uutta oppien palkitsee jo itsessään. En voi olla mainitsematta First Goalin omaa rautaista asiantuntijaporukkaa ja sen mahtavia tyyppejä, tässä porukassa on upeaa olla osana matkaa. Kaikessa tekemisessä on aina hyvää kollegan sparria ja osaamista saatavilla, eikä sormi tässä joukkueessa ihan heti mene suuhun. 

Entäs sitten mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? 

Asumme kolmehenkisen perheeni kanssa Lahdessa. Vaimo työskentelee myös IT-alalla ja poika täyttää pian 9 vuotta ja menee kolmannelle luokalle kesän jälkeen. Harrastan urheilua itse liikkuen ja penkiltäkin. Golf vie kesällä aikaa pelaamisen ja yhdistystoiminnan kautta ja jalkapallokin on vielä näin 52-vuotiaana kuvioissa. Talviaikaan pelaan salibandya, kaukalopalloa, jääkiekkoa ja padelia.  

Kunkin lajin harrastamisen mahdollistaa mainio lahtelainen Kortteliliiga. Kortteliliiga on lahtelainen ilmiö, joka on tarjonnut vapaamuotoista harrastesarjatoimintaa sekä omaehtoisia liikuntamahdollisuuksia kaveriporukoiden iloksi jo vuodesta 1969 alkaen. Muita suosikkiharrastuksiani ovat musiikin kuuntelu joko soittimesta tai elävänä, lukeminen ja matkustaminen. 

Onko vielä jotain muuta, jota haluaisit kertoa itsestäsi? 

Tekemäni persoonallisuustestin mukaan olen introvertti, tarkkaavainen ja tunteva. Testin mukaan kaltaiseni ovat yleensä lämpimiä ja vaatimattomia omalla vakaalla tavallaan, tehokkaita ja vastuuntuntoisia ja kiinnittävät tarkkaa huomiota käytännön yksityiskohtiin jokapäiväisessä elämässään. Taidanpa tunnistaa itseni. 

Lue lisää