Anniina Valtonen

Anniina Valtonen: “Haluan olla asiakkaan puolella ja haastaa positiivisesti”

Liiketoiminta-arkkitehti Anniina Valtonen liittyi uutena vahvistuksena First Goalsin tiimiin. Anniina on tehnyt monipuolisen uran teknologiayrityksissä ja syttyy asiakas- ja työntekijäkokemuksen kehittämisestä.

Liityit First Goalin joukkueeseen maaliskuussa 2023, mikä sinut toi tänne?

First Goal oli minulle tuttu asiantuntijatalo jo aiemman työhistoriani kautta. Minua veti puoleensa First Goalin puolueettomuus – se, että täällä ja tässä työssä voimme olla aidosti asiakkaan puolella ja työskennellä täysin asiakaslähtöisesti. Se vetosi omiin arvoihini.

First Goal on yrityksenä helposti lähestyttävä ja rento, mutta vahvan asiantunteva. Tänne oli helppo hypätä mukaan.

Kerro hieman aiemmasta työhistoriastasi?

Työurani kannalta ratkaiseva kokemus oli se, että aikanaan päädyin työharjoitteluun yritykseen, jossa oli tuolloin viisi insinööriä ja minä. Se kokemus oli silmiä avaava – en ymmärtänyt aluksi juuri mitään siitä, mistä muut puhuivat, ja sainkin valtavasti motivaatiota uuden oppimisesta. Jäin heti IT-koukkuun.

Sittemmin olen työskennellyt muun muassa Oraclella, Crayonilla, BMC:llä, Gartnerilla ja työkentälläni on ollut laaja kirjo teknologia-asiakkuuksia ja projekteja konesalien automatisoinnista asiakaspalveluratkaisuihin niin B2B- kuin B2C-kentillä. Viimeksi työskentelin Salesforcella nelisen vuotta suomalaisten enteriprise-yritysten asiakaspalveluratkaisujen parissa.

Olen myös sekä opiskellut että työskennellyt ulkomailla, muun muassa Ranskassa, Irlannissa ja Englannissa. Viimeksi opiskelin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -koulutusohjelmasta.

Mitä tuot mukanasi projekteihin ja asiakasyhteistyöhön?

Itseäni motivoi erityisesti se, että voin työssäni vaikuttaa paitsi loppuasiakkaaseen, myös asiakasyrityksen työntekijöiden työhön ja kokemukseen. Työn ytimessä ovat siis muutoshallinta ja ihmiset, eivät ainoastaan teknologia ja prosessit. Olen utelias ja haastan positiivisesti, tulen esittämään paljon miksi-kysymyksiä. Mottoni on “valitse lopputulos” – etenen aina järjestelmällisesti sitä kohti.

Tuon mukanani parhaita käytäntöjä muun muassa eri asiakaspalveluorganisaatioista, CRM-eknologioista, tiimivalmennuksesta ja muutosjohtamisesta. Olen myös ollut esimerkiksi kilpailutuksissa monet kerrat siellä “toisella puolen pöytää” eli toimittajan puolella, ja siitä on varmasti paljon hyötyä tässä työssä ja asiakasyrityksen ja kumppaneiden välissä tulkkina toimimisessa.

Mihin vapaa-aikasi kuluu?

Olen luontoihminen ja käyn metsässä ihan päivittäin, vaikka kaupungissa asunkin. Ihmettelemme maailmaa myös yhdessä kolmevuotiaan tyttäreni kanssa. Perheelläni on mökki järven rannalla ja saan paljon iloa konkreettisesta käsillä tekemisestä, vaikkapa raivaussahan kanssa urakoinnista.

Olen tehnyt elämässäni monia rohkeita liikkeitä, kuten muuttanut ulkomaille opiskelemaan ja töihin tai tehnyt matkan maailman ympäri. Uskon myös yksityiselämässäni siihen, että valitsen lopputuloksen ja kuljen päättäväisesti sitä kohti.

Lue lisää