Pasi Huhtala

Pasi Huhtala: “Joskus on tärkeämpää muuttaa ajattelutapoja kuin ohjelmistoja” 

First Goalin tuore liiketoiminta-arkkitehti Pasi Huhtala on kokenut joukkuepelaaja niin työssä kuin vapaa-ajalla. Hän aikoo tuoda projekteihin uteliasta otetta ja kokonaisvaltaisen kehittämisen näkökulmaa. 

Mikä sinut toi First Goalin joukkueeseen? 

Törmäsin First Goaliin ensi kertaa LinkedInissä. Avoinna oleva tehtävä sytytti ja tuntui samalla isolta mahdollisuudelta. Olen työskennellyt niin yksinyrittäjänä kuin isoissa organisaatioissa tai niiden tukena. First Goal on sopivan kokoinen asiantuntijatalo, jossa on mahdollista aidosti auttaa kaveria eteenpäin mutta myös tehdä merkittäviä projekteja. Uskon, että sovin hyvin tähän porukkaan, jossa korostuu vahva kokemus – täällä ei kukaan ole ensimmäisessä työpaikassaan. 

Kerro hieman aiemmasta työhistoriastasi? 

Siirryin tähän työhön HC TPS:n asiakkuuspäällikön pestistä. Sitä ennen olen tehnyt muun muassa myynnin ja markkinoinnin ohjelmistoihin liittyvää konsultointityötä ja perustanut asiakkuudenhallintaan keskittyvän yrityksen. Leipälajini on ollut asiakkuudenhallinta, joka kytkeytyy yleensä tiiviisti myös markkinointiin, asiakaskokemuksen hallintaan ja asiakaspalveluun. Monipuolista tekemistä siis.  

Oma tulokulmani on aiemmin ollut ennen kaikkea myynnillinen CRM-kehitys, mutta nyt näkökulma kääntyy asiakaspalvelun kautta lähestymiseen ja kokonaisasiakkuuden hoitoon. Siitä on taatusti hyötyä myös myynnillle. 

Mitä tuot mukanasi projekteihin ja asiakasyhteistyöhön? 

Roolini pohjautuu osaamiseeni ja kokemukseeni CRM-ratkaisujen kehittämisessä sekä prosessien järkeistämisessä. Innostun kokonaisvaltaisesta asiakashallinnan kehittämisestä, joka ei ole yksittäisiä ohjelmistohankintoja “softa edellä” vaan laaja-alaista toimialan ja organisaation ymmärtämiseen perustuvaa, pitkäjänteistä työtä. Joskus tärkeämpää on muuttaa ajattelutapoja tai asenteita, eikä ohjelmistoja. 

Minulle tyypillistä on uteliaisuus ja kehittämisen halu. Tutut ehkä kuvailisivat minua innostuvaksi ja energiseksi ja hankalissakin tilanteissa asialliseksi ja auttavaiseksi tyypiksi. 

Mihin vapaa-aikasi kuluu? 

Vaimon ja kolmen lapsemme kanssa asumme Turussa, Kakskerran saarella, ja mahdollisimman paljon vietetään yhteistä aikaa myös kesämökillä Satakunnassa. 

Vapaa-aika kuluu pääosin lasten harrastuksissa ja usein myös niihin liittyvissä vapaaehtoistöissä. Tällä hetkellä toimin joukkueenjohtajana juniorijääkiekon parissa. 

Oma liikkuminen on tärkeää, ja tavoitteena onkin aktivoitua taas hieman enemmän silläkin saralla. Golfkausikin alkamassa taas, joten nähdään griineillä! Aktiivinen arki on hyvää vastapainoa asiantuntijatyölle. 

Lue lisää